Skip to content

BEMUTATKOZÁS

KÖSZÖNTÜNK A  
HNO3 MŰHELY 
EMLÉKOLDALÁN

Történet

A Verse Egyesület (korábban Amatőr Zenekarokért Egyesület) 2011. augusztus első napján nyitotta meg a kapuit annak az intézménynek, amely mára HNO3 Műhely néven híresült el és Debrecen első számú próbaterem­komplexumává és meghatározó kulturális közösségi terévé vált. 

A Nagyállomás és a Buszpályaudvar közötti táv mértani közepét jelentő Salétrom utca 5. szám alatt, több mint 400 nm­en kaptak lehetőséget Debrecen azon zenészei és zenekarai, akik úgy érezték, hogy a sikerhez vezető úton meg kell tenniük egy újabb lépést, hátra hagyva a dohos, őrízetlen, fűtetlen és barátságtalan “próbatermeiket”. 

Mára több, mint 40 élvonalbeli tehetséges zenekar osztja meg a riffjeit és mindennapjait egy fedél alatt, váltak összetartó közösségé ahol azonban nem csak zenélésre van lehetőség. A 0-24 használható próbatermek, az óradíjas terem és stúdió mellett ugyanis hangszer, valamint technika bérlési lehetőség; éjjeli raktár; biciklitároló; hangulatos,bográcshellyel megtámogatott kerthelyiség; kényelmes és pihentető klubterem; szeparált mosdók és zuhanyzó;teakonyha italautomatával,hűtővel, kávéfőzővel és mikróval valamint free wifi szolgálja a zenészek kényelmét.

Csapat

BALÁZS GERGŐ ÜGYVEZETŐ
CSENDE GERGELY PROJEKTVEZETŐ
SZISZÁK IMRE OPERATÍV VEZETŐ

Megszámolni sem tudjuk, hányan segítettetek nap, mint nap, hogy a hely működjön. Köszönjük!

Ez úton szeretnénk hivatalosan is tájékoztatni azokat a zenészeket, zenekarokat és partnereinket, akikkel az elmúlt időszakban egy fedél alatt dolgoztunk; illetve mindenkit, aki megtisztelt bennünket azzal, hogy legalább egyszer eljött hozzánk és jól érezte magát, hogy bő két év intenzív működés után a Debrecen, Salétrom utcai HNO3 Műhely 2013. október 1. napjával megszűnt.

Úgy gondoljuk, a célt, amiért a Műhely létrejött, elértük. Ez ugyanakkor természetesen nem jelenti azt, hogy ne kellene tovább folytatnunk,
de a jelenlegi körülmények között nem érezzük úgy, hogy elegendő erőnk és időnk lenne arra, hogy számotokra méltó és számunkra elfogadható módon működtessük tovább Debrecen első, igazán zenészbarát próbaterem-komplexumát és alternatív kulturális közösségi terét.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatást és azt, hogy volt igényetek arra, amit-amiben hittünk.

 

 

KAPCSOLAT

VERSE Kulturális és Ifjúsági Egyesület

Székhely: 4032, Debrecen, Lehel u. 10. 12.em./89. ajtó

Bankszámlasz.: ERSTE 11600006-00000000-39597601

Adószám: 18998973-1-09 | Nyilvántartási szám: 3702